14.5.2012

Aikainen äitienpäiväyllätys

Facebookiamme seuralleimme tämä onkin jo vanhentunut uutinen. Toistetaanpa kuitenkin vielä. Suklaatikkimme sai pallomahastaan tarpeeksi lauantaina, ja äitienpäivän aattona kissalaamme syntyi viisi pientä pitkäkarvalasta. Neljäs pentue, apua!

Kuten viime kerrallakin, Suna osoitti synnytyksen lähestyvän käyttäytymällä rauhattomasti ja jäljittämällä toisia kissoja, lähinnä tabbytytärtään, jota kätilöiminen ei oikein innostanut. Myös peittojen alle kaivautumista harrastettiin, siinä vaiheessa uskalsimme jo perua sovitut menot ja käydä ostamassa poikkilakanoita synnytystä varten. Puoli yhteen asti Suna makaili rauhassa peiton alla Lazyn kanssa. Kun poltot sitten alkoivat, viisas itämaisemme siirtyi omin avuin sille varaamaamme synnytyspesään odottamaan ensimmäisen pennun syntymää. Lazyn veimme tässä vaiheessa oven taakse, eikä Suna ollut siitä onneksi pahoillaan, tuskinpa olisi tabby osannut äitiään hirveästi auttaa, kannustaa kai kylläkin :)

 Photobucket Photobucket

Ensimmäinen pentu syntyi komplikaatioitta tasan yhdeltä. Edellisen kerran tavoin Suna vaati kätilöitä hoitamaan pennun ja pesän putsaamisen ja kuivaamisen seuraten kuitenkin toimitusta tarkasti vierestä. Miksi itse vaivautua, kun muut tekevät likaisen työn puolestasi... D-yksi paljastui kilpparitytöksi, kiltiksi sellaiseksi, syntymäpainoa 106 grammaa, jossa se on myös pysynyt sen jälkeen punnitusten välillä. Onneksi ei ole kuitenkaan laskenut...

 Photobucket Photobucket

Kakkonen seurasi siskoaan vain seitsemän minuutin viiveellä. Kyseessä on kuviollinen otus, joka on aiheuttanut meille runsaasti päänvaivaa. Syntymän yhteydessä katsoimme sinikilppariksi jalkojen vaaleampien alueiden perusteella, mutta kun punaista ei ole pienen turkkiin ilmaantunut selkeitä alueita, niin voisi tuota kai pitää ruskea- tai sinikuvioisenakin. Pyllyä ollaan yritetty verrata muihin pentuihin, mutta on mokoma niin pieni, ettei tuosta ota selvää. Sukupuolesta ja väristä lisää tietoa myöhemmin... SP tällä pennulla 115 grammaa.

 Photobucket Photobucket

Pentueen numero kolmonen syntyi 13.35 aikamoisella metelillä - tämän pennun elinvoimaisuudesta ei ollut pienintäkään epäilystä, niin mahtavan parkaisun pieni päästi ♥ Poika on väriltään musta (väri, jota on sitten niiiin ihana kuvata), painaen syntyessään 112 grammaa.

 Photobucket Photobucket Photobucket

Nelonen on pentueen pienin, ihastuttava kilpparityttö, joka syntyi vähän vaille kaksi painaen 87 grammaa, selvästi toisia vähemmän. Pieni punanaamamme on onneksi pitänyt huolta syömisestään, ja paino on noussut pienin, joskin varmoin askelin koko ajan. Ja on se niin suloinen, ei saisi ottaa suosikkeja, mutta ♥

 Photobucket Photobucket

Kuopusta saatiin odotella kello 14.20 asti. Tuolloin syntyi pentu numero viisi, metallisen sininen - kuva ei tee oikeutta - poikapentu, jolla syntymäpainoa oli 109 grammaa. Pentujen määrä jäi (onneksi) siis viiteen, joskin odottelimme pitkään, josko muita olisi vielä tulossa, niin isolta Sunan masu oli vaikuttanut.

Pentujen ensimmäiset päivät ovat menneet tähän mennessä ilman ongelmia. Painot ovat lähteneet vähän hitaaseen nousuun, mutta onneksi kukaan ei ole painunut miinuksen puolelle. Emona Suna on ollut päivisin rauhallinen, makaillut kärsivällisesti syöttämässä pentujaan varsinkin tänään, eilen hieman levottomammin. Yöt ovatkin sitten toinen juttu. Kätilöiden keskenään nauttimat kakkukahvit kostettiin juoksuttamalla pentuja ensimmäisenä yönä pesästä pois aina puolen tunnin välein, huonojen yöunien takaamiseksi. Viime yönä sama oli toistunut, joskaan ei yhtä rajuna, kun huoneesta puuttuivat houkuttelevat pussilakanamytyt ja ihmislämpöpullot. Olimme kerrankin askeleen kissaa edellä, vahti nukkui aivan pentuhuoneen oven ulkopuolella.

Kaiken kaikkiaan alku näyttää varsin positiiviselta, toivotaan että viisikko ampaisee hurjaan kasvuun emon maidontuotannon käynnistyttyä kunnolla :)

2 kommenttia:

HURINEESIT kirjoitti...

Onnittelut vielä täälläkin - ja paljon, paljon elinvoimaa pienille ihanuuksille! ♥

Anonyymi kirjoitti...

Voi että, on kyllä niin hienon värinen viisikko, että on vaikea valita oma suosikki! Mutta jos nyt täytyy valita, niin se olisi varmaan tuo musta poika :) Olisikohan se meille mahdollinen??

Toivottavasti pikkuisten elämä on lähtenyt hyvin käyntiin ja pysyvät terveinä! :)

T.Niina ja Cal