24.9.2012

Yllätyksien ISROK

Photobucket

Viikonloppuna tuli käytyä taas pitkästä aikaa näyttelyssä, ohjelmassa oli vaihteeksi vähän pienempi näyttely Kuopiossa. Ensimmäistä kertaa (?) mukana oli vain omia kasvatteja: B-pentueen Daisy avoimessa sekä pentuluokassa Cora, Blue ja sijoituspoikamme Nipsu (Sancy), jota oli kiva päästä näkemään livenä. Tunnelma oli pienessä näyttelyssä mukavan väljä ja rauhallinen, ja itse näyttelyhän meni meidän kissojemme osalta aivan mahtavasti, ei voi muuta sanoa...

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Kuva: Pekka Savolainen
Photobucket
Kuva: Pekka Savolainen
B-H (edelleen kotia vailla, psst) ja Nipsu olivat molemmat Vinkelin pöydällä. Sininen oli yllättävän rauhallinen pöydällä, hurisi ja kiehnäsi ja tuntui muutenkin nauttivan olostaan. Utelias nuuskunenä kuitenkin oli, tätäkin siis sai pitää silmällä että pysyisi pöydällä...

Kehuja Blue sai hyvästä, pitkälinjaisesta ja -häntäisestä kropastaan ja pään mallista. Profiili on kaunis ja leukaa löytyy. Korvat ovat hyvän kokoiset mutta voisivat olla alempana ja juuresta leveämmät, kuonossa on pientä pinchiä ja silmät saisivat olla enemmän mantelin muotoiset ja väriltään vihreämmät. Tulokseksi sininen sai EX1 NOM, tp-valinta oli Bluen ja Nipsun välillä ja tällä kertaa sininen vei voiton.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Kuva: Pekka Savolainen
Photobucket
Kuva: Pekka Savolainen
Nipsu oli pöydällä Bluen jälkeen ja demonstoi, kuinka erilaisia saman pentueen eri pennut voivatkaan luonteiltaan olla. Tiketti oli aamu-unien jälkeen virkeä kuin tikka, koko ajan tarkkailemassa näyttelyhallin menoa ja jalat sutittaen pöydältä karkaamassa. Tuomarin huiskat kiinnostivat kovasti, kuin myös naapurituomarin lelut :)

Nipsu on veljeensä verrattuna huomattavasti vantterampi tapaus ollakseen itse myös pitkäkroppainen. Tiketissä tuomari tykkäsi sen kropasta, joskin häntää voisi olla vähän enemmän, hyvästä turkin laadusta ja kuviosta ikään nähden. Profiili on pojalla hyvä ja leukaakin löytyy, korvat ovat juuresta ilmeisesti B-H:ta avoimemmat joskin vähän pienemmät ja hieman turhan korkealla nekin. Tällekin pojalle toivottiin parempaa silmien väriä.

Nipsu oli näyttelyssä myös sunnuntaina, ja marisija sai molempina päivinä tuloksekseen EX1. Tp-valinnoissa pääsi myös esiintymään niin lauantaina kuin sunnuntainakin.

Photobucket

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa; Daisyn sinnikäs pakoyritys pöydältä summaa hyvin tytön käytöksen Kuopiossa. Rauhaton sielu tämäkin, yritti sinnikkäästi päästä joko tuomarin tai esittäjän syliin :)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Kuva: Pekka Savolainen
Lauantain yllättäjä oli Daisy, joka pokkasi toisen CAC-sertinsä Sahlbergiltä. Tabbytytön kuvio ja väri säväyttivät jälleen kerran, näistä Daisy sai kehuja kuin myös turkin laadusta ja pituudesta. Kroppa on ok, häntää saisi olla samoin kuin korvia, profiili on suora ja silmät vihreät joskin jännityksestä johtuen hieman pyöreät. Melko pitkälti samanlainen arvostelu kuin aiemminkin. Voitte siis varmaan hyvin kuvitella ällistyksemme, kun suklaaneiti valittiinkin yllättäen tuomarin parhaaksi! Kyllä meinasivat kissat saada näyttelytuomisiksi jyrsijän ruokaa, niin hämmentyneissä tunnelmissa kasvattajat leijuivat paneelia odottaessaan...

Photobucket
Photobucket

Corailee oli myös Sahlbergin pöydällä, yhteensä pitkäkarvoja näyttelyssä oli siis huimat neljä kappaletta, kaikki meidän kissojamme. Tuomarin mukaan tytöllä on kiva kroppa pitkällä hännällä ja hyvälaatuisella ja kauniilla kilppariturkilla. Pään linjat ovat kauniit, profiili suora ja leuka vahva (jes!). Korvat kun saisi vielä vähän alemmas ja silmät vähemmän pyöreiksi... Cora oli myös EX1, tp-valinnoissa jatkoon pääsi toinen kilppari.

Pikku-piraijan luonteen tuntien olimme henkisesti varautuneet juoksemaan sähäkkää kilpparia kiinni pitkin arvostelutilaa, mutta tässä suhteessa Cora paljastui päivän toiseksi suureksi yllättäjäksi. Tyttö oli toki utelias tutkimaan kaikkea, mitä pöydällä lojui (ja jahtaamaan tuomarin kynää), mutta muuten Cora oli pöydällä todella kiltisti ja rauhallisesti, ei riehunut mutta ei pelännytkään. Lisää tälläisiä kissoja, kiitos ♥

Sitten vähän kuvaspämmiä Nipsusta, kun kerran pääsimme poikaa taas kuvaamaan. Tikkitakki on kehittynyt mielestämme hyvään suuntaan, nyt kun vain kasvattelisi vähän jalkoja pullamahan vastapainoksi ja viherryttäisi silmiään niin olisimme erittäin tyytyväisiä. Nipsun löytää muuten myös facebookista sen birmakaverin sivuilta, seurailkaapahan pojan kehitystä sitäkin kautta :)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Nipsun heräsin-just -ilme. Korvat tässä lepoasennossa, normaalisti ovat aavistuksen korkeammalla. Huomatkaa myös Sunan lyhentämät viikset, joita poika ei ole ihan vielä saanut kasvatettua takaisin...

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Silmät tiketillä ovat tällä hetkellä auttamattoman keltaiset, mutta iiriksen ympärillä näyttäisi vihreä olevan aikeissa vallata alaa. Parempaan päin siis toivon mukaan ollaan menossa, ei Nipsun emostakaan enää uskoisi, että pienenä sekin oli melkoinen meripihkasilmä :)

Photobucket
Photobucket

Paneelissa Blue ja Daisy, voittoa ei tällä kertaa kummallekaan tullut, mutta meille riittää se, että ylipäänsä sinne pääsivät ja siellä itsensä hyvin esittivät. Kiitos assistenteille, jotka Crimsonettet paneelissa esittivät, ja kuuluttajille kärsivällisyydestä tarkkoja kasvattajia kohtaan - jos pitkäkarva joskus sattuu paneeliin pääsemään, ei sitä lyhytkarvaksi saa ilmoittaa :D

4 kommenttia:

HURINEESIT kirjoitti...

Hurraa!! Sylin- ja tassuntäydeltä Onnea ansaitusta menestyksestä toivottaa Hurinesian väki! ♥♥

Nipsun mami kirjoitti...

JES JES JES! Onnea vielä kerran aivan huippumenestyksestä! Oli niin hienoa olla mukana näissä hetkissä ja tunnelmissa!

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Kiitokset ♥

Ja Nipsua aivan oli ihana nähdä taas!

Christal kirjoitti...

Onnea onnea :)Toi Daisy on sitten kaunis kun mikä <3
Kyllä se tikkitakki vielä vihriäistä sinne silmiin varmasti saa, Didierinkin silmät näyttävät tietyssä valossa aika keltaisilta, mutta luonnonvalossa näkee, että kyllähän ne vihreät on (karviaismarjan niinkun egyptin maulla).