25.4.2012

Cee

Photobucket

Näin meillä sitten on taas pentuja ♥

Fuchi päätti näin muualla opiskelevan nuoremman kasvattajan kiusaksi synnyttää pentunsa heti maanantaina, ettei tämä pääsisi kiusaamaan pienoisia vähään aikaan. Siitähän sai, mokoma yli-innokas kamerankäyttäjä-pennunpunnitsija, punainen varmaan tuumi. Tämä raportti on siis kirjoitettu hervottomaan laskuun johtaneiden puheluiden pohjalta, eikä ehkä ole yhtä yksityiskohtainen kuin kaksi aiempaa. Eipä se iloa uusista pienistä vähennä :)

Koko maanantaiaamun ajan Fuchi oli käyttäytynyt selvästi normaalista poikkeavasti, pessyt tiuhaan takapäätään ja seurannut ihmisiä. Oli selvää, että synnytys lähestyi. Tiina varusteli synnytyspesän vielä suojaa-antavalla verholla, ja nosti kissan sinne. Pesä kelpasi Fuchille, ja tyttö jäi sinne makoilemaan, odottamaan synnytyksen alkua.
Photobucket Photobucket

Työntöpoltot alkoivat hieman ennen kahta ja muuttuivat pikkuhiljaa säännöllisemmiksi. Ensimmäistä pentua synnytyteltiin hieman toisia kauemmin, kilpparitytöksi otaksuttu pienokainen syntyi kymmentä vaille neljä. Fuchi oli esimerkillinen emo, puhdisti pennun ja katkaisi napanuoran kuin vanha tekijä, joskin paljastui punnituksen yhteydessä melko mustasukkaiseksi. Pienikin vinkaisu pennulta, ja tuore äiti oli salamana hakemassa pienoistaan takaisin uhkaavan murinan säestyksellä ;) Kilpparityttö saatiin kuitenkin punnittua, syntymäpainoa tällä neidolla oli 104 grammaa.

Photobucket Photobucket

Pentu numero kakkonen syntyi kaksikymmentä yli neljä, ja etäkasvattaja oli pakahtua onnesta, kun kuuli, että tämä tapaus oli punavalkea poika. Väri kyllä vaihtui kuivumisen yhteydessä cremeen, punaiseksi poika taitaa olla liian vaalea (kuvassa näyttää tummemmalta kuin luonnossa). Ihana on silti, vaikka dilutio onkin ♥ Myös tämän pennun Fuchi hoiti mallikkaasti, kuten myös aikanaan kolmannen, ihmisotusten ei tarvinnut kuin ihailla vierestä punaisen luonnonlahjakkuutta. Poikapentu on pennuista suurin, syntymäpainoltaan 116 grammainen.

Photobucket Photobucket

Sinikilpparivalkea(/bicolor?) tyttö on pentueen kuopus. Neito syntyi vartin yli viisi painaen 106 grammaa, ja kuivuessaan paljastui siskoaan selvästi vaaleammaksi väritykseltään. Dilutioksi siis veikkaamme tätäkin pienoista, miltä vaikuttaa? Voisiko creme olla kuviollinen?

Pentujen lisäksi Fuchi synnytti kaksi suunnilleen kämmenen kokoista nahanpalasta. Muumiopentuja? Muita pentuja ei ole kuitenkaan syntynyt, eikä emossa ole mitään merkkejä siitä, että osa olisi vielä syntymättä. Fuchi on ollut tähän mennessä oikein pätevä emo ja erittäin kiintynyt pienoisiinsa - tänäänkin pesään palattiin ruokakupilta murinan säestyksellä, kun joku pienistä vinkaisi vailla syytä ;) Muita kissoja ei pentuhuoneeseen ole päästetty, eikä Fuchi tunnu niitä kaipaavankaan, pennuissa kun on seuraa kerrakseen. Me ihmisetkään emme ole pentuja hirveästi käsitelleet, kun se tuntuu emokissaa häiritsevän. Vaan mikäs siinä, kun kaikki on niin hyvin - pennut syövät reippaasti ja kaikkien painot ovat kääntyneet kasvuun. Tästä on hyvä jatkaa :)

3 kommenttia:

HURINEESIT kirjoitti...

Nää on niin ylisuloisia! *rakastunut* Mä täällä hoen itselleni "Meille ei tule norskia, meille ei tule norskia..".

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Livenä niin pieniä ja pehmoisia myöskin ♥

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Onnea suloisista vaaveleista <3