26.4.2011

Seikkailijat kolme viikkoa

On se kamala miten nopeasti pennut kasvavatkaan - viime viikolla näihin aikoihin otettiin ensimmäisiä askeleita ja nyt yritetään jo juosta, vaikka välillä mennään kuono maata viistäen. Pieniä ovat kuitenkin edelleen, vaikka painoakin on tullut reippaasti lisää; tällä hetkellä Cesi painaa 330, Humpty 467 ja Hatter 415 grammaa.

Pennut ovat myös vilkastuneet ja oppineet muun muassa kehräämään maitobaarilla ja suhisemaan pahanhajuiselle tietokoneen hiirelle sekä jossain määrin pesemään itseään ja toisiaan. Myös hampaat ovat alkaneet kasvaa, minkä varomaton silittäjä saa pian tuta pikkuisten käydessä kiinni sormeen tai ranteeseen. Kaikki vaikuttavat myös todella sosiaalisilta tapauksilta; aina on joku (yleensä kaikki) kiipeämässä syliin tai tutkimassa varpaita, kun menee pentupesän puolelle. Lelujen päälle kolmikko ei vielä ymmärrä, mutta sitäkin hauskempaa on painia siskon tai veljen kanssa tai metsästää ihmisten sormia ;)

Cesi on touhukas sylivauva, joka on pennuista ehkä eniten Yukin näköinen aina väritystä myöten (paitsi että Cesi on kilppari). Ilmeetkin ovat lähes samat, joskaan ne eivät suostuneet jäämään kuviin. Vertailun vuoksi Yuki kolmeviikkoisena. Kokonsa puolesta Cesi on edelleen melkoinen rimpula, mutta on kuitenkin kasvanut tasaisesti sen viisikymmentä grammaa viikossa. Toivottavasti tyttönen saisi jonkinlaisen kasvupyrähdyksen, kun alamme antaa pennuille kiinteää ruokaa... Ainoana tyttönä Cesi on luultavasti jäämässä meille kasvatukseen, jos siihen ei ilmaannu mitään kasvatusta estävää vikaa tai kumpikaan pojista paljastu kasvaessaan superhypertasokkaaksi. Seksismiähän tämä vähän on, mutta tällä hetkellä emme voi pitää kollia ihan senkin vuoksi, ettei syntyisi vahinkopentuja yhdistelmästä Sunaxpentu tai pahimmassa tapauksessa Yukixpentu. Tilanne on kuitenkin vielä avoin, eli Cesiäkin voi kysellä...

Pojista vanhempi Humpty on edelleen pennuista ylivoimaisesti suurin ja sen näkee ihan silmämääräisestikin. Luonteeltaan poju on erittäin aktiivinen seikkailija ja onkin yleensä se, joka saapuu ensimmäisenä tervehtimään vierailijoita. Humptyn lempipuuhaa on syömisen ja seikkailemisen lisäksi sisarusten kanssa painiminen. Tässä touhussa suuresta koosta ei ainakaan ole haittaa ;) Poika on myös kovasti kampanjoimassa isomman reviirin puolesta yhdessä siskon kanssa, tämä nykyinen leikkikehä kun ei sille riittäisi mitenkään. Asia on harkinnassa, kunhan pennut ensin kasvavat vielä vähän.  

Jos Cesi näyttää kovasti emoltaan, on Hatter puolestaan tullut kovasti isäänsä, ainakin siltä allekirjoittaneesta näyttää. Porukan kuopus on oikea linssilude ja poseeraaja, jota tuntuu kiinnostavan nukkuminen enemmän kuin riehuminen. Vauhtia kyllä löytyy kun sitä tarvitaan, mutta kokonaisuudessaan Hattivatti on porukan rauhallisin tapaus, joka jaksaa nukkua sylissä mutta myös järsiä silittäjän sormia :)

Sunan tiineys on jatkunut varsin mallikkaasti ilman suurempia ongelmia. Ruokahalu on kasvanut hirveästi, painoa tullut lisää niin että tyttö painaa tällä hetkellä suunnilleen 4.1 kiloa ja mahakin on vähän pyöristynyt. Täytyykin tässä lähiaikoina napata tytöstä muutama mahakuva, kun kaikki muutkin tekee niin. En muista olenko maininnut tästä aiemmin, mutta sieltä on tulossa ainakin kolme pitkäkarvavaavaa. En kyllä itse usko, että niitä on hirveästi yli sen, kun ei tuo maha ole kuitenkaan läheskään yhtä suuri kuin Yukilla, joka odotti siis viittä pentua. Mutta senhän näkee sitten silloin, nyt ei auta kuin odottaa ja jännittää...

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Ihanan tyytyväisen näköinen tuo Suna-mamma :-)