15.4.2013

Sadepäivän puuhaa - ISROK

 photo ISROK_13005_zps505357cf.jpg

Kuopion kevätnäyttely tuli koettua viime lauantaina kahden kissan voimalla, paikka oli sama kuin viime syksynä jolloin reissasimme kolmen Diamonds-pentueen edustajan kanssa. Tällä kertaa mukana oli samaisesta joukosta Cora - Nipsu oli päättänyt jättää näyttelyn väliin hiljattaisen mahatautinsa vuoksi - ja kokeilumielessä myös Yuki-norskimme, jolle oli taukoa edellisestä näyttelystä päässyt kertymään lähes vuosi.

Koska Kuopio on meiltä käsin kohtuullisen ajomatkan päässä, ei hotelliyötäkään tarvinnut tällä kertaa viettää vaan erittäin aikainen herätys riitti. Onneksi lähiseudun Martat olivat vapaaehtoisina keittämässä hyvää kahvia, niin ei päässyt väsymys iskemään kuin vasta kotona illalla. Kokonaisuudessaan ISROKista muodostui letkeä hengailunäyttely; kissojemme arvostelut olivat kerrankin vasta lähempänä puolta päivää, joten jännitettävää riitti hieman pitempään kuin tavallisesti. Ajankulua siivittivät myös kasvatinomistajiemme näkeminen, paikalle turisteiksi kun saapuivat niin Miskan kuin Nipsunkin omistajat. Oli mahtavaa nähdä taas pitkästä aikaa, ja kuulla kissojen edesottamuksista :)

 photo ISROK_13001_zps8d158fae.jpg
 photo ISROK_13003_zpsf1fec9e1.jpg

Yuki kilpaili ensimmäistä kertaa luokassa 10 saaden tuomariltaan Marc Crastuccilta ensimmäisen ja viimeisen CAP-sertinsä. Tyttö ei ole koskaan varsinaisesti viihtynyt näyttelyissä, ja lauantaina siitä selvästi huomasi, kuinka se inhosi ja stressasi näyttelytilannetta. Emme näe mitään mieltä kiusata turhaan kissaa, josta selvästi näkee, ettei se halua esiintyä. Hieman ikäväähän tämä tietysti on, Yuki kun on meidän mielestämme kaunis ja raamikas kissa, jota olisi ihana esitellä sen kasvettua täyteen loistoonsa, mutta olemme päättäneet että tämäkin norski saa siirtyä puhtaasti kotikissaksi.

Tuomari oli oikein huomaavainen, ja käsitteli Yukia rauhallisesti ja hoiti itse arvostelun nopeasti. Erityisesti kiitosta neiti sai rakenteestaan ja upeasta turkistaan, silmät ovat kauniin väriset ja ilme hyvä, profiilia sen sijaan saisi olla enemmän. Muutakin setelissä toki luki, mutta se ei valitettavasti ole nyt saatavilla ja muistot arvostelutilanteesta ovat sen verran hämärät, että enempää on vaikea sanoa. No, mitään aikaisemmista arvosteluista suuremmin poikkeavaa ei Crastuccin kommenteissa esiintynyt :)

 photo ISROK_13009_zpsb5bfe79d.jpg
 photo ISROK_13011_zps271f2d72.jpg

Konna vuorostaan vaikuttaisi olevan kotijoukoistamme helpoin näyttelypersoona. Utelias neiti oli usein puskemassa sturdin seinää, ja syliin nostettaessa yhtä hurinaa ja tarpomista. Yritti tyttö toki useaan otteeseen rimpuilla itsensä omilleen näyttelypaikkaa tutkimaan, mutta muuten se juuri pelkäämättömyytensä ja hyväntuulisuutensa vuoksi oli mitä ihanin näytettävä.

Coran tuomari Vera Vasileva näytti yleisesti ottaen pitäneen tytöstä paljon. Kropan linjat ovat hyvät ja turkin laatu hyvä, joskin kokoa ja turkkia voisi ruipelolla ollakin lisää. Pään linjat ovat hyvät, leuka ja profiilikin lupaavat joskin päälaen kohdalta voisi päässä olla enemmän korkeutta. Korvat ok, joskin voisivat olla hieman isommat. Eniten parantamisen varaa tuomari löysi silmistä; muodoltaan ne ovat liian pyöreät ja värin tuomari totesi tarkan syynäyksen jälkeen - tässä kohtaa Cora taktisesti yritti kääntää päätään aina poispäin - liian keltaiseksi. Serti luokassa 9 jäi siis saamatta, muuten tuloksena siis EX1 ja hyvä arvostelu.

***

Vielä lyhyesti viimeaikaisista tapahtumista. Vanha uutinenhan on se, että Nipsu (Beau Sancy) siirtyi meidän ja sijoituskodin yhteisestä sopimuksesta kastraattikerhoon ja tämän kevään aikana sijoituskodin omistukseen. Suurin syy tähän oli pojan varsin suureellinen kollittelu, jota sijoituskoti ei elämäntilanteensa vuoksi pystynyt kestämään.

Pennuista Divine Comedy on varattu ja muuttaa näillä näkymin viikonloppuna uuteen kotiinsa. Vielä vapaana on siis lemmikkitasoinen Paradise Lost, persoonaltaan aivan ihastuttava nuori herra. Aktiivisuutensa vuoksi se etsii kotia, jossa on jo, tai tarkoituksena on hankkia, kissakaveri. Uusia kuvia pojasta on luvassa viimeistään viikonloppuna, kyselyitä voi laittaa sähköpostitse tai puhelimitse.

2 kommenttia:

Christal kirjoitti...

Vasilievan mielestä kaikki silmät on liian pyöreitä ;) Sit on hyvät kun on lähes pystysuunnassa olevat viirut vähän raollaan :P

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Makuja on monia, näköjään.. Konnalla tosin voisi meidänkin makuumme olla hieman viirummat silmät, niin ilme olisi vähemmän maanisemman näköinen :D