19.4.2011

Vauvauutisia, silmätippoja ja yksi sukupuolenvaihdos

Kuten kuvasta näkee, pienokaiset ovat saaneet jalat alleen :) Meno on tosin vielä vähän hoipertelevaa, mutta kaikki pysyvät jo suurinpiirtein neljän tassun varassa. Ja voi sitä vauhdin hurmaa... Tähän postaukseen oli tarkoitus sisällyttää videota pentujen ensiaskeleista, mutta valitettavasti homma kaatui siihen, että videotiedostot ovat MP4-muodossa, enkä ole vielä löytänyt ohjelmaa joka suostuisi avaamaan ne. Vaan periksi ei anneta, video ilmestyy tänne sitten joskus kun sen saan leikattua :)

Hatter yritti kovasti kiivetä pois pesästä jo perjantaina, niinpä jouduimme korottamaan pesän laitaa melkoisesti. Päästäisimme pennut toki liikkumaan vapaasti pesästä pois ja takaisin, ellei meillä olisi pieniä ongelmia pesän kanssa... Emme nimittäin ole vielä keksineet sopivaa patenttiratkaisua, jolla lattiasta saisi rajattua jonkinlaisen alueen, jossa pennut saisivat liikkua vapaasti. Toiseksi ongelmaksi on muodostunut pesä, jonka reuna on patjoineen kaikkineen alimmillaan noin kymmenen sentin päässä lattiasta, emmekä oikein usko, että pennut pystyisivät vielä kiipeämään sinne itse, varsinkin kun pesän seinämä on lähes pystysuora ja alaosa puuta. Täytyy kai sitten yrittää siirtää pennut siihen toiseen pesään, jos Yuki sen kelpuuttaa, tai vaihtoehtoisesti viritellä jonkinnäköinen ramppi tämän pesän reunalle. 

Pennut ovat olleet edelleen perusterveitä, jos ei oteta lukuun silmätulehdusta, joka alkoi viime keskiviikkona. Silmät ovat onneksi hoituneet kuntoon tipoilla, ja näyttävät nyt ihan hyvilyä :) Painojen nousuun silmätulehdus ei vaikuttanut, vaan pennut ovat kasvaneet tasaisesti vähintään kymmenen gramman päivävauhtia: pojat ovat jo reippaasti yli 300 grammaisia, ja Cesi tulee omaa tahtiaan perässä painaen nyt 270 grammaa. Cesistä sen verran, että se taitaa sittenkin olla tyttö. Laitoimme pennun vanhempien kasvattajille/omistajille viestiä, kun sen turkkiin näytti ilmestyvän niitä oranssihtavia/kellertäviä laikkuja ja yhdessä tulimme siihen tulokseen, että tyttö se on. Nyt kun pennut ovat kasvaneet näkee eron selvästi myös pyllystä. Tyttösen väri kummastuttaa meitä yhä, sillä sen karvat ovat selvästi juuresta valkoiset, eikä tämän toteamiseksi tarvitse kissaa edes silittää vastakarvaan, sillä valkoinen väri erottuu silloinkin, kun pentu on paikoillaan. Voisiko Cesi siis olla hopea? 

Poikien kuviot eivät edelleenkään näy selässä, joskin kaikilla pennuilla on havaittavissa, joskin epäselvänä, kapeaa raidoitusta hännässä, sekä Cesillä myös kyljissä. Humptyn ja Cesin mahassa on selvästi erottuvia laikkuja, jotka voisivat olla täpliä. Kyseisiltä pennuilta löytyy myös poskilta pari täplää. Olisivatko nämä kaksi siis täplikkäitä? Jalkojen kuvioista ei saa valitettavasti vielä selvää. Hatterin kuvio on edelleen mysteeri, se epeli kun on bicolor. Hopeastakaan ei ole vielä tietoa poikien kohdalla, karvat näyttäisivät olevan molemmilla värilliset juureen saakka. No, katsotaan :) Pennut kuvissa järjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan, eli ensin Cesi, sitten Humpty ja viimeisenä Hatter.    

 
 
 
Ja sitten niitä vauvauutisia: Suna kävi tänään ultrassa, ja mahassa näkyi ainakin kolme pentua :D Laskettu aika pitkäkarvavaaveille on joskus toukokuun 23. päivän kieppeillä, eli tässähän ollaan kohta puolivälissä. Kamala miten nopeasti kevät aina kuluukaan ;)

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jee Sunaaaa!!! <3 <3 <3

Näyttöpäivän kesken saapunut tekstari oli päivän pelastus ja sai hymyilemään kesken superjännityksenkin! Nyt vaan samalla sitkeydellä "maaliin" asti. Hyvä Suna, hyvä pennut! Tarroja töppösiin toivottaa iskä Skye ja kotiväki. (Vuih! :DDD )

Satu kirjoitti...

Onnea Sunan tiineyteen, ja kivaa kun yksi norskipalleroista olikin tyttö :-)

ArcticWilds kirjoitti...

Onnittelut pikkuisista! Näiden pentujen kasvua tulee olemaan mielenkiintoista seurata. Meillä syntyi myös Tarzanin vauvoja viime marraskuussa, äitinä Kessi, Wishmaster Kendra Young. Nämä pennut ovat jo maailmalla, paitsi yksi tyttö, joka jäi meille kotiin kasvamaan myös äidiksi aikanaan.
Paljon terveisiä koko porukalle :).

Anonyymi kirjoitti...

voi kun pennut on kasvanu! =D

ihana tuo Sunan pentu-uutinen, kohta näkee taas pieniä kisuvauvoja <3

- Karoliina

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Kiitos paljon onnentoivotuksista :D